Krediti za trajna i obrtna sredstva

KREDITI ZA TRAJNA OBRTNA SREDSTVA

Fond za razvoj Republike Srbije obaveštava sve zainteresovane klijente da se od danas 05.09.2023.g. obustavlja prijem zahteva za kredite za trajna obrtna sredstva iz Programa Fonda, zbog velikog broja primljenih zahteva.

Fond će zainteresovane klijente blagovremeno obavestiti o nastavku prijema zahteva za kredite za trajna obrtna sredstva iz svog Programa.

Trajna obrtna sredstva su sredstva potrebna za finansiranje tekućih obaveza koje nastaju u redovnim poslovnim aktivnostima krajnjeg korisnika kredita, a odnose se na nabavku sirovina i materijala, zaliha, kao i ostale proizvodne troškove, potraživanja od kupaca, obaveza prema dobavljačima.

Iskoristite povoljne uslove kreditiranja nabavke potrebnih obrtnih sredstava.

ZA MIKRO, MALA, SREDNjA I VELIKA PRAVNA LICA

Krediti za trajna obrtna sredstva će se odobravati sa rokom otplate do četiri godine u okviru koga je grejs period do šest meseci. Kamatna stopa je 1,8% na godišnjem nivou ukoliko je sredstvo obezbeđenja garancija poslovne banke, a u ostalim slučajevima 2,8% na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule.

Visina kredita i rok određuju se u odnosu na bonitet privrednog subjekta i instrumente obezbeđenja.

ZA PREDUZETNIKE

Krediti za trajna obrtna sredstva će se odobravati preduzetnicima, sa rokom otplate do četiri godine u okviru kojeg je grejs period do šest meseci. Visina kamatne stope, obračun i naplata kredita će se vršiti kao i za mikro, mala, srednja i velika pravna lica.

Dokumenta za preduzetnike
Dokumenta za mikro, mala i srednja pravna lica
jastuci smrtovnice osmrtnice
spam telefonnummern bahis siteleri

POZOVITE NAS

011 2620 420

POSETITE NAS

Bulevar Nemanjića 14a, 18105 Niš

Knez Mihailova 14, 11000 Beograd

PIŠITE NAM

office@fondzarazvoj.rs